Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Научна конференција 2019: Д-р Среќко Сладољев

    Д-р Среќко Сладољев, PhD имунолог, поранешен раководител на Одделот за истражување при Имунолошкиот завод во Загреб, член на Хрватската академија на науки и уметности на дијаспората. (Хрватска, ЕУ)   Тема на излагање на конференцијата: Патолошки имун…

Научна конференција 2019: Гордана Гоџо

  Гордана Гоџо  - Претседател на Здружнието Од нас за нас   Отворање на Конференцијата и актуелните состојби во Република Македонија   Како се прогласи епидемија? Дали постои законска основа за непримање на децата во градинка и…

Научна конференција 2019:Љупка Еленова

  Љупка Еленова – адвокат по граѓанско, деловно, семејно, наследно, облигационо право.   „Родена сум 1982 година, во Скопје. Правен факултет завршив во 2005 година. Од 2010 година, работев како адвокатски стручен соработник, а од февруари 2018…

За Нина Атанацковиќ Суломар

  Искусен правник со докажана историја на работа во Судството, корпоративното право и здравственото осигурување. Поседува вештини за правно пишување и истражување, јавно обраќање, управување со тим, подготовка на правни документи, корпоративно и Европско…

Научна конференција 2019: Весна Симонова

  Весна Симонова, фармацевт, спец.фармакоинформатика, хомеопат, Македонско здружение за заштита на правата на пациентите „Здравје со игла не влегува“     Тема на излагање: Алтернативни и докажани начини на превенција од заразни болести Имаме ли алтернатива? Која превенција да…

Научна конференција 2019: Д-р Јадранка Бибан

  Д-р Јадранка Бибан, спец. гинеколог, нутриционист Основач на проектот 8-КА.   Тема на излагање: Вакцините, свеста и Хипократ, некаде помеѓу нив… Здравствена превентива. Дали ја разбираме правилно? Што недостасува?     Повеќе за работата на д-р Бибан, прочитајте на следниве линкови: – 8-КА…

Научна конференција 2019: Д-р Владимир Трајковски

  Д-р Владимир Трајковски, редовен професор по човечка генетика, медицинска основа за инвалидитет, физиологија и функционална анатомија, нарушувања на спектарот на аутизам, Претседател на МНЗА (Македонија)     Тема на излагање на конференцијата: Дали вакцините имаат улога во…

Научна конференција 2019: Д-р Јована Стојковиќ

  Доктор по медицина, специјалист по психијатрија. Претседател е на Здружението на граѓани Право на избор, кое се залага за политика на доброволна вакцинација. Здружението поднело петиција за расправа со преку 10.000 потписи од граѓани. Претседател на…

Научна конференција 2019: д-р Матеја Черниќ

  Mateja Černič, PhD, социолог, асистент предавач, Школа за напредни социјални студии (School of Advanced Social Studies – SASS) (Словениjа, ЕУ)   Тема на излагање на конференцијата: Идеолошки конструкции на вакцинација Социјалните аспекти на медицината и вакцинацијата, адјувантите,…

Научна конференција 2019: Д-р Алма Демировиќ

  Д-р Алма Демировиќ, PhD спец. патолог научен соработник, Хрватско здружение на родители активисти (Хрватска, ЕУ)   Тема на излагање на конференцијата: Ефикасност vs безбедност на вакцините Задолжително вакцинирање во Хрватска – сите го препорачуваат, никој не презема одговорност…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.