Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Морбилите можат да бидат добри за Вас?

  ЦКБ неодамна објави дека исклучоците од „рутинските вакцини во детството“ достигнале највисоко ниво на сите времиња. Како одговор на таа најава, многумина од нас кои биле низ медиумските напади во минатото, ja очекуваат…

Вакцина против хепатит Б за доенчиња – дали вреди?

Оваа статија беше објавена на Substack  страната на Марсела Пајпер - Тери. Овде таа ја споредува користа во однос на штетата предизвикана од рутинската вакцинација против хепатит Б, кај детската популација. Изнесува статистички…

Студии за вакцините и аутизмот

  Постојат многу студии што ги поврзуваат вакцините со почетокот на аутизмот, како и многу студии што ја поврзуваат популарната состојка на вакцините - алуминиумот, со невролошката регресија (и аутизмот и Алцхајмеровата болест). Дел…

Во мозокот на аутистичните пронајдени високи количини алуминиум

Студија објавена во почетокот на 2018 година идентификуваше многу високи количини на алуминиум во мозокот на повеќе луѓе со аутизам. Знаеме малку за тоа каде тешките метали, што се користат како засилувачи…

Вакцините не предизвикуваат аутизам

  Добро. Се предавам. Вакцините не предизвикуваат аутизам!   Аутизмот е бихевиорална дијагноза. За да се добие дијагноза на „аутизам“ детето мора да покаже одреден број на однесувања во одредена временска рамка. Ако тој…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.