Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Федералната влада во САД ги следи невакцинираните, Македонија во чекор со дигитализацијата

    На кратко: -Владата на САД тајно ги следи оние кои не добиле КОВИД инјекција, или се само делумно вакцинирани, преку претходно непозната програма за надзор дизајнирана од Националниот центар за здравствена статистика на САД…

Експерт предупредува: Предлозите на СЗО би можеле да им го одземат суверенитетот на нациите, да создадат светска тоталитарна држава

  Во интервју за The Defender, д-р Френсис Бојл,  ги повика федералните и државните влади на САД веднаш да излезат од СЗО - Објавено на Children's Health Defence     Тајни преговори се одржаа неодамна во Женева,…

Правни постапки во однос на правото на избор при вакцинација

Правото на информирана согласност на родителите за вакцинација, е законски основана категорија, која е е потиснувана, сокривана од јавноста. Многумина не знаат дека таа постои, и на неа родителите имаат право според позитивните…

Прашања – упис првачиња

Прашање: На објавениот список за запишани првачиња го нема името на моето дете. Како треба да постапам? Прашање: Добив писмено известување дека моето прваче нема да биде запишано во училиште. Како треба да…

„Универзалните“ препораки на ЦKБ за вакцинација против хепатит Б кај новороденчиња – засновани на претпоставки

  Ова е последниот дел од серијалот за хепатит Б вакцината, што го испитува образложението на ЦКБ за неговата универзална препорака за вакцинација на новороденчиња против хепатитис Б. Првиот дел го истражува…

ЦКБ призна дека никогаш не спровел студија на вакцинирани наспроти невакцинирани деца

На 29 јули 2020 година, по неколку месеци лажни тврдења и приговори, ЦКБ конечно призна дека не може да најде ниту една студија во која се споредуваат здравствените исходи помеѓу вакцинирани и невакцинирани…

Ковакс, ГАВИ, СЗО, Гејтс – среќен крај или почеток на крајот?

„На денешата 76-та седница Владата ја разгледа и усвои Информација за можноста на Република Северна Македонија да се приклучи кон глобалната набавка на вакцини за КОВИД-19, преку COVAX механизмот за обезбедување глобален…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.