Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Мајките беа во право: парацетамол за време на бременоста може да предизвика ADHD, ASD

  Постојат голем број на тужби за компензација против производителите на ацетаминофен, поради  невро-развојни нарушувања кои следеле по неговата употреба за време на бременоста - др. Џејмс Лајонс Вајлер   Во 2017 година, испратив копии од…

Нов преглед: Употребата на парацетамол кај бебињата го зголемува ризикот од аутизам

    Авторите на новиот преглед на лекот ацетаминофен (парацетамол), кој се продава под различни имиња Tylenol и Panadol, алармираат за употребата на лекот кај доенчиња и деца, наведувајќи ја поврзаноста на лекот со нарушување…

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО ПОТРОШУВАЧИТЕ: Смртоносната причина заради која парацетамолот треба да се отстрани од пазарот

  Tylenol, заштитена форма на хемикалија позната како ацетаминофен или парацетамол, е еден од најчесто користените лекови против болки во САД и светот денес, но исто така е и едna од најопасните. На пример,…

Мета-анализи потврдуваат дека витаминот Д штити од КОВИД 19

  Анализа од д-р Џозеф Меркола     НА КРАТКО: -Покрај многуте студии од декември 2021 година, објавени се четири големи систематски мета-анализи (1,2), кои ги разгледуваат нивоата на витамин Д, суплементите или и двете. Во сите случаи,…

Како се третираат морбилите? – Природни лекови кои ќе Ви помогнат да ја победите инфекцијата

-Антисептичките и антиоксидантните својства на куркумата ја прават ефикасна во ублажување на симптомите на морбилите; -Постои директна врска помеѓу малите сипаници и недостаток на витамин А, а тоа може да резултира во сериозни…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.