Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Полио: Што родителите треба да знаат

Лекари за информирана согласност (Physicians for Informed Consent - PIC)  е коалиција од лекари и партнер со многу непрофитни организации кои се борат за правото на информирана согланост при вакцинацијата. Мисијата…

Како првата вакцина за полио беше направена

  Д-р Џозеф Меркола даде одличен опис на тоа како оригиналната вакцина против полио беше направена, но и ефектите од неа предизвикани од самиот процес на производство и нејзината апликација..Дали денешното производство на вакцини…

Вие антиваксери сакате да го вратите полиото?!

  На секој кој некогаш се вклучил во онлајн дебата на социјалните медиуми, веројатно барем еднаш му било кажано дека оние од нас кои се осмелуваат да ја преиспитаат безбедноста, ефикасноста или неопходноста од…

7 деца парализирани од вирусот на полио од новата вакцина против полио

  Седум деца биле парализирани од детска парализа добиена од вакцина, поврзана со новата вакцина против детска парализа nOPV2 развиена од Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, според здравствените власти во Демократска Република Конго и…

Приказна за детскатa парализа, пестицидите и значењето на науката

Ни кажаа дека науката за детска парализа е востановена, но тоа можеби не е случај. Има научници кои веруваат дека симптомите слични на детска парализа може да бидат предизвикани од токсични супстанции, вклучително…

Измислување дијагнози за прикривање на повредите од вакцините – измама стара колку самата вакцинација

Луѓето повредени од вакцините за КОВИД-19 можеби не го сфаќаат тоа, но преправањето дека повредите и смртните случаи по вакцинацијата се само „тажни случајности“ - далеку од тоа дека се единствени за пандемиските…

СЗО повторно признава: Вакцината против полио предизвикува епидемии на полио во Африка

Ширењето на болести предизвикани од вакцини (вакцинален сој на вируси) не е ниту нова, ниту непозната појава кај „живите“ вакцини. Особено е изразена кај оралната полио вакцина. Иако здравствените власти секогаш велат дека…

Вакцината против полио сѐ уште предизвикува полио

  Премногу е ретко јавната здравствена заедница да признае какви било проблеми со вакцинацијата. Сепак, од време на време, околностите ги принудуваат јавните службеници да направат такво признание.   Неодамна се појави дебакл во вестите…

„Исчезнувањето“ на полиото – Др Сузан Хамфрис

По инфицирање со полио, околу 95% од луѓето немаат никакви симптоми. Околу 4% имаат минори симптоми кои се слични на грипот. Околу 1 % од заразените добиваат перманентна парализа, најчесто на долните екстремитети.…

Полио – Болест создадена од човекот

  Форест Мареди е автор на повеќе книги, како и на серијалите „My incredible opinion“ и „Vaxbaby “. Последна издадена книга му е The autisam vaccine. Ретко кој автор има дарба за спојување…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.