Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Исчезнувањето“ на полиото – Др Сузан Хамфрис

По инфицирање со полио, околу 95% од луѓето немаат никакви симптоми. Околу 4% имаат минори симптоми кои се слични на грипот. Околу 1 % од заразените добиваат перманентна парализа, најчесто на долните екстремитети. Од овој 1% на луѓе, 5-10% умираат кога парализата ќе го зафати респираторниот систем.

Дали знаете за друга болест која се „превенира“ со вакцина, а да е асимптоматска кај 95% од заболените?


 

 


 

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.