Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Интервју на водечкиот автор на новата мета-анализа на Кохран: Нема докази дека маските функционираат

  Том Џеферсон, виш вонреден тутор на Универзитетот во Оксфорд, е главен автор на неодамнешната рецензија на Кохран што стана „вирална“ на социјалните мрежи и повторно ја разгоре една од најразделните дебати за време…

Дебатата за маските е решена

Преглед на Кохран од 2023 година за физички интервенции против респираторни вируси - Но, дали науката е веќе важна? –  д-р Роберт Малоун   Што претставува библиотеката Кохран?   „Библиотеката Кохран содржи висококвалитетни, независни докази за…

Научниците проучувале 12 типови на маски – секоја го содржи ова канцерогено соединение

Во студијата на 12 маски за лице, секоја маска содржела честички од титаниум диоксид (TiO2) во најмалку еден слој, на нивоа што „го надминале прифатливото ниво на изложеност“ - беше објавено на страната…

Ново ниско ниво во студиите за маски

  Mожеби мислевте дека одвратната пропаганда на ЦКБ, дизајнирана да шири дезинформации до нивните партнери во намерно подложните медиуми е лоша, сигурно беше. Нивните повторени обиди да го оправдаат маскирањето преку лошо спроведени студии во…

Повеќе од 170 компаративни студии и написи за неефективноста и штетите од маските

Од почетокот на пандемијата и со почетокот на налагањето за носење маски се отвори темата колку всушност тие се ефикасни при респираторни инфекции, но не беше само ефикасноста во прашање, но и можните…

ЦКБ одбива да ја објави корекцијата на својата студијата за маски

Институтот Браунстоун има објавено многу ригорозни, доверливи, висококвалитетни докази во последните две години, со кои се докажува и потврдува дека заклучувањата за КОВИД, затворањето на училиштата, наложувањата за носење маски за лице биле…

Маските, децата и КОВИД-19

Со почетокот на учебната година се разгоре темата околу задолжителното носење маски од страна на децата, а деновиве е повторно актуелна. На многумина не им беше јасно што значи долготрајно носење на маските,…

НАУКАТА ЗА МАСКИТЕ

  Додека кризата со КОВИД-19 продолжува, науката против и за поддршка на носење маски се акумулира секојдневно. Од една страна, највисоките здравствените организации, а најгласно политичките власти, разбрано – недоразбрано, тврдат дека маските…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.