Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

За колективниот имунитет – Форест Мареди

 

Форест Мареди е автор на повеќе книги, како и на серијалите „My incredible opinion“ и „Vaxbaby “. Последна издадена книга му е The autisam vaccine.


Ретко кој автор има дарба за спојување на науката, медицината и раскажувањето, но Форест Мареди го најде својот глас во овој експлодирачки жанр. Маестрален раскажувач, кој е во состојба едноставно да го објасни сложениот медицински и научен феномен – вакцината. Длабоко пробивајќи се во историската литература, во потрага по интересни, навидум нејасни и застрашувачки настани – се обидува да го информира и едуцира читателот. Но неговите книги не се само дел од историјата. Неговото истражување резултираше и со одредени теории во медицината, кои допрва треба да се докажат или негираaт.

 


Колективниот имунитет и морбилите – Лекциите кои недостигаат во медицинските училишта

 

Некои од прескокнатите лекции во медицинските училишта. Ова е навистина интересно!


Разредување на стадото…

Дали знаевте дека теоријата на „имунитет на стадото“, не се однесува на многу болести или вакцини? Дознајте кои од нив!


Причини зошто колективниот имунитет за морбили не функционира

Имаме 95% покриеност со вакцинација за мали сипаници. Зошто имунитетот на стадото не функционира за искоренување на малите сипаници?


Жртвување за тимот

Две приказни за двајца луѓе и нивните семејства кои жртвуваат по еден за тимот – тимот на „стадото“.


Стадото добива стап

Ако имунитетот „на стадото“ е за силна заштита на слабите, во која точка загубите ги надминуваат придобивките?


Краток преглед на падовите кај колективниот имунитет

Краток преглед на колективниот имунитет и зошто тоа е неважечка причина за задолжителна вакцинација. Ако сѐ уште не сте убедени, погледнете го ова!


My Incredible Opinion with Forrest Maready

https://myincredibleopinion.com/

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.