Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Медиумите ја поттикнуваат хистеријата за Омикрон, покажуваат со прст кон невакцинираните

Д-р Роб Веркерк ги истражува ризиците од донесување политички одлуки во отсуство на научни докази во врска со претераната реакција на варијантата Омикрон: „Веднаш штом хистеријата на Омикрон се појави на насловните страници,…

Над 160 студии кои потврдуваат дека природниот имунитет на КОВИД е еднаков или супериорен во однос на имунитетот од вакцини

Како се движи пандемијата со КОВИД 19 сѐ повеќе рестриктивни мерки се воведуваат за невакцинираните луѓе – без разлика дали ја имаат прележано болеста. Според последните рестриктивни мерки, прележаните можат да се движат…

Зошто имунолошкиот систем на децата може да се справи со КОВИД и како вакцините можат да го компромитираат нивниот природен имунолошки одговор

Со оглед на речиси „нула“ ризикот што КОВИД го носи за децата, а врз основа на научните докази, епидемиологот и истражувач д-р Пол Елијас Александар, вели дека „играме опасна игра и го слабееме…

Треба ли да се плашиме дека морбилите можат да предизвикаат амнезија на имунолошкиот систем?

  Дали сипаниците го потиснуваат вашиот имунолошки систем преку имунолошка амнезија? Да направиме проверка на „фактите“.     Во 2002 година, д-р Питер Аби и коавтори, објавија студија спроведена во рурален Сенегал, во областа што имало…

Дали вирусите се наши непријатели?

Зошто природните вируси се важни?   Науката открива дека изложувањето на  вообичаените вируси  во детството, подоцна го намалуват ризикот од здравствени проблеми, вклучувајќи го и ракот. Фармацевтските компании и медицинскиот систем сакаат да…

Студии за имунитетот од вакцини

  Овие студии покажуваат дека вакцините не секогаш создаваат имунитет.   112-годишната одисеја на пертусис и вакцината за пертусис - Направени грешки и импликации за иднината. Индукција на секреторниот имунитет и меморија на мукозните…

Студии кои докажуваат дека вакцините не создаваат имунитет

  Овие студии укажуваат на појава на епидемии кај популации со висока стапка на вакцинација.     Пренесување на мали сипаници кај високо вакцинираната популација во училиштата - Енкориџ, Алјаска, 1998. Фактори на ризик за…

Вакцина која не успева, а не неуспех да се вакцинира

Дали неодамна пријавените епидемии на сипаници во САД (2013 година) се предизвикани од неуспехот да се вакцинираат децата или неуспехот на вакцината? Шокантно, клинички потврдени извештаи за неуспехот на вакцината против морбили, кај…

Непријавените здравствени придобивки од морбилите

Речиси преку ноќ, од карактеризирање на морбилите како природен обред на прележување, неопходен за зајакнување на имунитетот, преминаа во смртоносната инфекција, против која имаме само една надеж против целосно уништување - 100% вакцинирање.…

Морбилите и вакцината за морбили – Втор дел

      7. Имунитетот не е секогаш имунитет?     Поради вакцината со мртов вирус на морбили, недостатокот на разбирање на мајчините антитела и употребата на серумскиот глобулин, на голем број луѓе им беше кажано…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.