Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Причини за зголемената појава на РСВ инфекции

    Зголемена појава на РСВ инфекции   Во есенскиот период, па дури и крајот на летово видовме зголемени респираторни заболувања, особено кај децата. Не само кај нас, туку и во светот се појавија зголемен број…

Над 160 студии кои потврдуваат дека природниот имунитет на КОВИД е еднаков или супериорен во однос на имунитетот од вакцини

Како се движи пандемијата со КОВИД 19 сѐ повеќе рестриктивни мерки се воведуваат за невакцинираните луѓе – без разлика дали ја имаат прележано болеста. Според последните рестриктивни мерки, прележаните можат да се движат…

21 студија кои покажуваат дека наложувањето на КОВИД вакцини не се заснова на наука

Студиите подолу покажуваат како наложувањето за вакцина против КОВИД не дава севкупна здравствена корист за заедницата, па дури и можат да бидат штетни. -Објавено на Childrеn's Heаlth Defense     Секојдневно слушаме како…

Над 28 000 смртни случаи, над 2.6 милиони повреди по КОВИД вакцините пријавени во EudraVigilance – Што велат членовите на Европскиот парламент?

  Базата на податоци на Европската унија со извештаи за сомнителни реакции на лекови е EudraVigilance и тие сега известуваат за 28.103 жртви и 2.637.525 повреди, по инјекциите за КОВИД-19.     Базата на податоци…

Зошто mRNА вакцините предизвикуваат несакани реакции особено по втората доза

Како што беше очекувано и предупредувано од многу експерти, сведоци сме на многу несакани реакции од почетокот на вакцинацијата против КОВИД-19. Секако станува збор за оние реакции кои се пријавени по релативно краток…

Питер Доши: Да бидеме внимателни со новите ковид вакцини

„ДА БИДЕМЕ ВНИМАТЕЛНИ: Фајзер и Модерна треба да објават повеќе податоци за да ја потврдат 95% ефикасност кај нивната вакцина. Единствено целосно транспарентна и строга проверка на податоците може да овозможи одлука…

Безбедноста кај водечките кандидати за КОВИД вакцини

  Недокажани технологии, небезбедни состојки и несоодветно тестирање - за среќа, сегашните прописи забрануваат да се налагаат нелиценцирани вакцини одобрени за „итна употреба“. Но, очигледно не забрануваат реклама и заплашување.     „Функционира!“ трубаше вообичаено стоичкото…

Пропагандата за КОВИД вакцината на Модерна од медиумите расте, а ризиците никаде не се прикажуваат

Медиумите главно молчат за безбедносните проблеми и недостатокот на транспарентност околу експерименталната вакцина за КОВИД на Модерна, додека заинтересираните страни стануваат сѐ побогати.   По втор пат во една недела, веста за „ветувачка“ вакцина…

Врска помеѓу вакцината за грип и смртноста од КОВИД-19?

Бројот на починати од пандемијата на корона вирус покажува зачудувачка варијација. Некои земји имаат стапка помала од десет на милион, додека Западна Европа и САД бројат стотици на милион. Меѓу најверојатните причини се…

Воспалителен синдром што ги погодува децата: Кавасаки болест, КОВИД-19 или нешто друго?

Постојат многу медицински неизвесности кои се вртат околу приказната со COVID-19, но општо прифатена обсервација е дека децата се меѓу најмалку погодените, како по број, така и со сериозноста на симптомите. Барем до…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.