Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Полио: Што родителите треба да знаат

Лекари за информирана согласност (Physicians for Informed Consent - PIC)  е коалиција од лекари и партнер со многу непрофитни организации кои се борат за правото на информирана согланост при вакцинацијата. Мисијата…

Како првата вакцина за полио беше направена

  Д-р Џозеф Меркола даде одличен опис на тоа како оригиналната вакцина против полио беше направена, но и ефектите од неа предизвикани од самиот процес на производство и нејзината апликација..Дали денешното производство на вакцини…

7 деца парализирани од вирусот на полио од новата вакцина против полио

  Седум деца биле парализирани од детска парализа добиена од вакцина, поврзана со новата вакцина против детска парализа nOPV2 развиена од Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, според здравствените власти во Демократска Република Конго и…

Приказна за детскатa парализа, пестицидите и значењето на науката

Ни кажаа дека науката за детска парализа е востановена, но тоа можеби не е случај. Има научници кои веруваат дека симптомите слични на детска парализа може да бидат предизвикани од токсични супстанции, вклучително…

Измислување дијагнози за прикривање на повредите од вакцините – измама стара колку самата вакцинација

Луѓето повредени од вакцините за КОВИД-19 можеби не го сфаќаат тоа, но преправањето дека повредите и смртните случаи по вакцинацијата се само „тажни случајности“ - далеку од тоа дека се единствени за пандемиските…

Како вирус од мајмун, кој предизвикува рак, заврши во вакцини против детска парализа

Во 1950-тите и 1960-тите, истражувањето спроведено во потрагата по вакцина против детска парализа вклучуваше „преминување“ на полиовирусот низ мајмуните - процес што доведе до контаминирање на некои од вакцините со симиан вирус што…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.