Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Студии кои докажуваат дека вакцините не создаваат имунитет

Овие студии укажуваат на појава на епидемии кај популации со висока стапка на вакцинација.


Пренесување на мали сипаници кај високо вакцинираната популација во училиштата – Енкориџ, Алјаска, 1998.

Фактори на ризик за неуспех на вакцината против мали сипаници кај имунизираните ученици.

Епидемија на мали сипаници кај лица со претходни докази за имунитет – Њујорк, 2011 година.

Епидемија на пертусис и покрај високите нивоа на покриеност со вакцинација, со ацелуларна вакцина против пертусис, 2015 година.

Предизвици во интерпретацијата на резултатите од дијагностичкиот тест кај епидемија на заушки во високо вакцинирана популација, 2017 година.

Појава на пертусис во американско основно училиште со висока покриеност со вакцинација.

Голема епидемија на мали сипаници во регионот на Квебек и покрај покриеноста со вакцина од 99%.

Епидемија на варичела кај деца од основно училиште кои имале примено по 2 дози на вакцини против варичела – Арканзас, 2006.

38% од случаите на морбили, кои беа тестирани за време на американската епидемија во 2015 година, беа вакцини против морбили.

 

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.