Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Д-р Ендрју Вејкфилд: За колективниот имунитет, за вакцинацијата, за МРП…

Вакцинацијата го уништува природниот колективен имунитет

 

Здолжителноста на вакцините се базира на идејата дека таа е „потребна“ за да се постигне колективен имунитет, со цел да се „заштитат“ оние кои не можат да бидат вакцинирани. Но во ова видео, д-р Ендрју Вејкфилд јасно објаснува како вакцинирањето всушност го уништува природниот колективен имунитет и на тој начин изложува повеќе луѓе на ризик!!! Природниот имунитет е она што всушност го штити населението од морталитет (смрт) и морбидитет (стапка на болест). Д-р Ендрју Вејкфилд дава примери за тоа како дејствува природниот имунитет на стадото, разговарајќи за малите сипаници и вакцината против морбили, заушки, како и за варичела и вакцината против истата. Ова е видео треба да го изгледаат сите оние кои сакаат да разговараат за вакцинацијата, а посебно оние кои се залагаат за задолжителна вакцинација.

Вакцините го уништуваат имунолошкиот баланс преку абнормален пат на внесување на токсични состојки

Д-р Вејкфилд вели дека вакцините предизвикуваат аутизам и детално објаснува зошто адјувантите што се користат во вакцините за да се стимулира имунолошкиот одговор на ТH2 антителата, предизвикува абнормално преоптоварување и стрес врз имунолошкиот систем, кој пак води до имунолошка дисфункција, што може да доведе до широк спектар на хронични здравствени проблеми. Вакцинацијата го заобиколува TH1 клеточниот одговор (одговорен за 80% од нашата имунолошка функција според д-р Тони Барк), но имунолошкиот систем најдобро функционира кога и TH1 и TH2 работат синергистички заедно. Вакцинацијата ја уништува синергијата на имунолошкиот систем, бидејќи инјекцијата го заобиколува нормалниот пат на влез на вирусите (преку белите дробови, честопати пати), при што TH1 ќелијата е првиот одговор што се случува. Формирањето на антителата не е индикатор за имунитет, туку само за алергиски одговор. Природниот имунитет е најздравата опција за децата.

МРП вакцина, аутизам, гастроинтестинални проблеми и Лансет

 

„Детето примило вакцина, развило многу висока температура, почнало да вреска, потоа спиело со денови и кога се разбудило, веќе не било исто … Јасна историја на болест“. Д-р Ендрју Вејкфилд ја опишува студијата што беше објавена во The Lancet (подоцна повлечена), која ја разгледуваше МРП вакцината, децата со аутизам и нивната гастроинтестинална болест. Иако во ова видео не е дискутирано, д-р Вејкфилд открил дека МРП комбинираната вакцина придонела за проблемите кај децата со аутизам и тој препорачал во тоа време да се администрира МРП одделно, односно како моновалентни вакцини. Ова предизвика светска загриженост за МРП вакцината, пад на вакцинацијата, загриженост дека МРП вакцината предизвикува аутизам и конечно, неминовен напад врз д-р Вејкфилд, кој го чинеше медицинскаta лиценца и репутацијаta, бидејќи ја доведува во прашање безбедноста на вакцината.

Вакцинирани наспроти невакцинирани – „Децата кои не се вакцинирани се исклучително здрави“

Д-р Ендрју Вејкфилд дискутира за здравствената состојба на вакцинираните и невакцинираните деца, врз основа на рецензирана студија за деца кои се школуваат дома, набљудувања на родителите, неговите клинички набљудувања и податоците на CDC – намерно скриени од јавноста. Неговиот заклучок е дека невакцинираните деца се далеку поздрави од вакцинираните деца. Невакцинираните деца не претставуваат закана за општеството, невакцинираните деца брзо се опоравуваат од болест, додека вакцинираните деца не се само понездрави од децата без вакцини, но исто така страдаат и со многу повисока процентуална стапка на аутизам, невролошки нарушувања и други тековни хронични здравствени проблеми. Доколку CDC некогаш спроведе студија за здравствените исходи на вакцинирани VS невакцинирани деца со широк спектар, целата индустрија за вакцина ќе дојде до колапс.

Филмот Vaxxed (Вакцинирани), MРП Вакцината и ризикот со аутизмот и свеста за опасностите од вакцинацијата

Режисерот на филмот Vaxxed, Ендрју Вејкфилд, зборува за сопствените наоди на CDC дека вакцината против МРП предизвикува аутизам, прикривањето на тие информации и зошто документарецот за ова прикривање – Vaxxed : From Cover-Up to Catastrophe – го потресе светот. Vaxxed е еден од најцензурираните документарци за опасностите од вакцините, а сепак, цензурата за опасност од вакцинација всушност предизвика повеќе луѓе да го гледаат, а со тоа да ја зголемуваат свеста за ризикот од МРП вакцина и аутизамот. Vaxxed драматично ја зголеми свеста за повредите од вакцината и зошто вакцините не се безбедни. Ендрју Вејкфилд дискутира и за некои излагања на турнејата, вклучително и кога педијатарот во Калифорнија отиде на скрининг, иако не сакаше да оди, но по гледањето на филмот стана во публиката и понуди да напише медицински ослободувања за секој родител . Вејкфилд, исто така, разговара за она што се случи на филмскиот фестивал Трибека , Роберт Де Ниро и многу повеќе.


Produced by Larry Cook http://www.stopmandatoryvaccination.com

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.