Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Мајките беа во право: парацетамол за време на бременоста може да предизвика ADHD, ASD

  Постојат голем број на тужби за компензација против производителите на ацетаминофен, поради  невро-развојни нарушувања кои следеле по неговата употреба за време на бременоста - др. Џејмс Лајонс Вајлер   Во 2017 година, испратив копии од…

Студии за вакцините и аутизмот

  Постојат многу студии што ги поврзуваат вакцините со почетокот на аутизмот, како и многу студии што ја поврзуваат популарната состојка на вакцините - алуминиумот, со невролошката регресија (и аутизмот и Алцхајмеровата болест). Дел…

Отворено писмо од д-р Тереза Дајшер

  Моето име е д-р Тереза Дајшер. Јас сум основач и главен научник во Sound Choice Pharmaceutical Institute, чија мисија е да ја едуцира јавноста за безбедноста на вакцините, како и да ги…

Во мозокот на аутистичните пронајдени високи количини алуминиум

Студија објавена во почетокот на 2018 година идентификуваше многу високи количини на алуминиум во мозокот на повеќе луѓе со аутизам. Знаеме малку за тоа каде тешките метали, што се користат како засилувачи…

Данската студија

Студијата за МРП вакцината која неодамна ја објави Hviid et al. (2019, Annals of Internal Medicine) со наслов - „Вакцинација за морбили, заушки, рубеола и аутизам - Национална збирна студија“, остава многу посериозни…

Д-р Ендрју Вејкфилд: За колективниот имунитет, за вакцинацијата, за МРП…

  Вакцинацијата го уништува природниот колективен имунитет     Здолжителноста на вакцините се базира на идејата дека таа е „потребна“ за да се постигне колективен имунитет, со цел да се „заштитат“ оние кои не можат…

Вакцините Можат Да Бидат И Се Поттикнувачи На Аутизмот 

Биле испитувани спорадични (не-наследени) случаи за да се идентификуваат генетичките локуси (заб. локус генетички е специфичната местоположба на даден ген или ДНК-низа во хромозомот) вклучени во аутизам. Значаен дел од аутизмот може да…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.