Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Неуспехот на вакцините: Дел 1- Вакцината против морбилите

Ова е прва од серијата написи што го испитуваат сериозниот проблем со неуспехот на вакцината - проблем што, скандалозно, останува непризнаен од страна на јавно-здравствените службеници и политичарите кои промовираат драконски мандати за…

Морбилите можат да бидат добри за Вас?

  ЦКБ неодамна објави дека исклучоците од „рутинските вакцини во детството“ достигнале највисоко ниво на сите времиња. Како одговор на таа најава, многумина од нас кои биле низ медиумските напади во минатото, ja очекуваат…

„Фактите“ на Вистиномер

Вистиномер рецензираше пост на претседателот на Здружението ОД НАС ЗА НАС Скопје, Гордана Гоџо искривувајќи ја вистината и селективно прикажувајќи информации, кои секако одговараат на омилената наратива дека вакцините спасуваат животи. Рецензијата започнува и…

Приказната за МРП вакцината

Д-р Алан Палмер е лекар практичар повеќе од 30 години и го помина тоа време учејќи и едуцирајќи ги луѓето за широк спектар на теми поврзани со здравјето и велнесот. Д-р Палмер се…

Дали искоренувањето на морбилите преку вакцинацијата е реална цел?

  Кога САД започнаа со вакцинирање против морбили во 1960-тите години, помогнато со дарежливо федерално финансирање. И во тоа време имаше експерти кои ја доведоа во прашање потребата за вакцина, со оглед на ниската…

Треба ли да се плашиме дека морбилите можат да предизвикаат амнезија на имунолошкиот систем?

  Дали сипаниците го потиснуваат вашиот имунолошки систем преку имунолошка амнезија? Да направиме проверка на „фактите“.     Во 2002 година, д-р Питер Аби и коавтори, објавија студија спроведена во рурален Сенегал, во областа што имало…

Како се третираат морбилите? – Природни лекови кои ќе Ви помогнат да ја победите инфекцијата

-Антисептичките и антиоксидантните својства на куркумата ја прават ефикасна во ублажување на симптомите на морбилите; -Постои директна врска помеѓу малите сипаници и недостаток на витамин А, а тоа може да резултира во сериозни…

Како се нарачува „епидемија на морбили“? Повеќе вакцини, Повеќе морбили!!!

Како се лажираат бројките? Како се манипулира јавноста? Како регулативата е поставена на начин на кој ги заштитува здравствените власти и работници? Кои се здружените играчи? И како сето ова обезбедува „епидемија на…

МРП Вакцина – Дали е побезбедна од морбилите?

  „Лекари за информирана согласност“ (PIC) е независна, непрофитна образовна организација посветена на заштита на информираната согласност за вакцинација. Тие изготвија рецензирани материјали за болеста и вакцината за морбили, овозможувајќи им на пациентите…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.