Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

За отвореното писмо на д-р Тереза Дајшер

Во април 2019 година, д-р Тереза Дајшер објави отворено писмо до законодавците за опасностите од хуманата фетална ДНК, која е присутна во МРП вакцината, вакцините за варичела, хепатит А и во Pentacel (дифтерија, тетанус, пертусис и хемофилус инфлуенца Б).

Д-р Дајшер, јавно предупреди дека МРП вакцината може да предизвика голем број воспалителни автоимуни болести кај децата, а само два месеца подоцна, законодавците од Њујорк го укинуваа верското ослободување за вакцинација во рок од 8 часа, со апсолутно никаква можност за јавен коментар. Писмото на д-р Дајшер треба да биде прочитано од сите.

За да видите комплетна листа на прецизни фетални ДНК ткива во секоја вакцина, кликнете овде.

Човечката фетална ДНК се користи во вакцините и тоа е  непобитен факт. Со години многу луѓе рекоа дека ова е лага или „интернет гласини“, но ова веќе не може да се побие. Д-р Стенли Плоткин, кој честопати се нарекува „кум на модерната програма за вакцинација“, под заклетва призна дека неговата вакцина против рубеола (меѓу другите) е создадена од клеточна линија, која потекнува од абортирано човечко фетално ткиво. Можете да видите како  д-р Плоткин го признава ова под заклетва во следново видео.Ова очигледно покренува прашања за верската слобода, бидејќи многу религии не веруваат во абортус и затоа оние што ги набљудуваат тие религии не можат со чиста совест да инјектираат фетална ДНК во нивните деца. Сепак, аргументот на д-р Дејшер против употребата на човечко фетално ткиво нема никаква врска со проблемите околу абортусот, како постапка. Таа се повикува 100% на документираната наука, покажувајќи ја опасноста од инјектирање на човечка ДНК во некого, особено кај децата.

Зошто би ја слушале д-р Дајшер?

Д-р Дајшер е еден од водечките светски експерти за генетика, конкретно истражување и искористување на матични клетки. Д-р Дајшер е пронаоѓач на 23 издадени американски патенти, а нејзините откритија доведоа до клинички испитувања на FGF18 за остеоартритис и регенерација на ‘рскавицата, како и за Фактор XIII за хируршко крварење. Д-р Дајшер е првиот човек кој ги открил матичните клетки од кардиолошко потекло кај возрасни и е шампион во истражувањата за матични клетки од возрасни, професионално и приватно две децении.

Д-р Дајшер е врвен научник во нејзина сопствена категорија. Секој треба да го прочита нејзиното писмо. Импликациите од она што таа го претставува во писмото се застрашувачки, бидејќи обезбедува уште повеќе докази кои ја поврзуваат вакцинацијата со епидемијата на аутизмот, како и автоимуните кризи со кои се соочуваат нашите деца денес.

Извор

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.