Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Медицински неуспех – Заблудата на дијагнозата

Што претставува дијагнозата? Дали збирот од симптоми е доволен за идентификација на болеста, односно состојбата на еден организам?

Што е идиопатска, а што јатрогена болест?

Дали ги лечиме симптомите или причините?

Дознајте повеќе во предавањето на Д-р Џон Бергман.Д-р Бергман е киропрактичар, холистички лекар и истражувач кој го посветил својот живот да подучува и да им помага на луѓето со различни, сериозни здравствени состојби. Со уникатниот пристап на д-р Бергман и со долгогодишно професионално искуство, дури и најсложените случаи имаат потенцијал да станат вистински успешни приказни.

 

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.