Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Универзалните“ препораки на ЦKБ за вакцинација против хепатит Б кај новороденчиња – засновани на претпоставки

  Ова е последниот дел од серијалот за хепатит Б вакцината, што го испитува образложението на ЦКБ за неговата универзална препорака за вакцинација на новороденчиња против хепатитис Б. Првиот дел го истражува…

200 сигнали за повреди поврзани со вакцинацијата

  Медиумите, вашиот педијатар, политичарите и здравствените власти како и CDC и FDA тврдат дека вакцините се недвосмислено безбедни и ефикасни. Па, зошто стотици рецензирани студии укажуваат точно на спротивното, што е и случај…

Зошто е потребна информирана согласност

  Коосновачот и претседател на NVIC, Барбара Ло Фишер, повикува на отфрлање на утилитаризмот како основа за законите за јавно здравје и прифаќање на подобра етика базирана на почитување на автономијата и информирана…

Како jавната политика за вакцините го нарушува правото на информирана согласност

  „Владата постојано ја лаже јавноста за важни прашања. Мејнстрим медиумите послушно служат за производство на согласност за криминални политики“. - Џереми Р. Хамонд     Јавната политиката за вакцините ја третира целата популација како субјекти…

Мит бр.4 – Колективен имунитет

  Мит: Вакцините обезбедуваат  „имунитет на стадото“  и се за доброто на општеството. Вистина: Колективен имунитет преку вакцинација не постои!       Теоријата за колективен имунитет е дека ако одреден процент на поединци (обично…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.