Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Интервју на водечкиот автор на новата мета-анализа на Кохран: Нема докази дека маските функционираат

  Том Џеферсон, виш вонреден тутор на Универзитетот во Оксфорд, е главен автор на неодамнешната рецензија на Кохран што стана „вирална“ на социјалните мрежи и повторно ја разгоре една од најразделните дебати за време…

Експерт предупредува: Предлозите на СЗО би можеле да им го одземат суверенитетот на нациите, да создадат светска тоталитарна држава

  Во интервју за The Defender, д-р Френсис Бојл,  ги повика федералните и државните влади на САД веднаш да излезат од СЗО - Објавено на Children's Health Defence     Тајни преговори се одржаа неодамна во Женева,…

75 студии и написи против затворање на училиштата во КОВИД пандемијата

Повторно одложување на школската година, повторно дебата за маските и децата, повторно децата на тапет во контекст на пандемијата со КОВИД 19.   Но, што се постоечките докази во врска со оваа тема до…

Маските, децата и КОВИД-19

Со почетокот на учебната година се разгоре темата околу задолжителното носење маски од страна на децата, а деновиве е повторно актуелна. На многумина не им беше јасно што значи долготрајно носење на маските,…

Повеќе од 400 студии за неуспехот на задолжителните интервенции против КОВИД

„Не постојат убедливи докази кои ги поддржуваат тврдењата дека некоја од овие рестриктивни мерки делувала на намалување на преносот на вирусот или бројот на смртни случаи. Заклучувањата беа неефикасни, затворањето на училиштата беа…

Дали претерано реагираме на Омикрон?

  СЗО и секако медиумските мрежи повторно во акција за дигање паника. „Нова варијанта на КОВИД! Поопасна, пострашна, поинфективна... Вакцинирајте се, само тоа е спасот... Невакцинираните повторно криви за сите букви од грчката азбука...“…

Над 160 студии кои потврдуваат дека природниот имунитет на КОВИД е еднаков или супериорен во однос на имунитетот од вакцини

Како се движи пандемијата со КОВИД 19 сѐ повеќе рестриктивни мерки се воведуваат за невакцинираните луѓе – без разлика дали ја имаат прележано болеста. Според последните рестриктивни мерки, прележаните можат да се движат…

Врска помеѓу вакцината за грип и смртноста од КОВИД-19?

Бројот на починати од пандемијата на корона вирус покажува зачудувачка варијација. Некои земји имаат стапка помала од десет на милион, додека Западна Европа и САД бројат стотици на милион. Меѓу најверојатните причини се…

Дали можеме да веруваме на СЗО за КОВИД 19

  Светската здравствена организација е специјализирана агенција на Обединетите нации, основана во 1948 година со цел понатамошна меѓународна соработка за подобрa состојбa во јавното здравство. Ѝ беше даденo широко овластување според нејзините начела…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.