Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FDA призна дека клетки кои се користат за вакцини се загадени со канцерогени вируси

Агенцијата за храна и лекови на САД (FDA) објави шокантнa студија која открива дека клетките што се користат при производство на бројни вакцини, се честопати загадени со сериозни вируси, вклучувајќи и такви кои предизвикуваат карцином.


Студијата на FDA – „Истражување на вируси во клетки што се користат за правење вакцини и проценка на потенцијалната штета од пренесување на вирусите кај луѓето “, разгледува вакцини што се направени со помош на живи клетки или реплицирани субстрати на клетки, што некои производители ги истражуваат за да ги користат. Овие клетки се битни бидејќи: „Континуираниот раст на клеточните линии гарантира дека постои постојана понуда на истите клетки, кои можат да дадат големи количини на вакцина“. Според истражувањето, овие клетки честопати се загадени со скриени вируси кои имаат потенцијал да предизвикаат карцином.


Истражување на вируси во клетки што се користат за правење вакцини и проценка на потенцијалната закана од пренесување на вирусите на луѓе

Експериментот кадешто инјектирале глодари со вакцини, изненадил со резултати кои покажуваат дека стаорците сега имаат клетки на тумор.

„Во некои случаи, клеточните линии што се користат може да бидат туморогени, т.е. тие формираат тумори кога се вбризгуваат во глодари“. – објаснува трудот на FDA.

„Некои од овие клетки што формираат тумор можат да содржат вируси што предизвикуваат рак, кои не се репродуцираат активно. Ваквите вируси тешко се откриваат со користење на стандардни методи. Овие латентни или „тивки“ вируси претставуваат потенцијална закана, бидејќи тие можат да станат активни во условите на производство на вакцини“.

Списокот на туморогени или клетки кои претставуваат ризик поради потенцијалот да предизвикаат карцином, вклучува клетки на MDCK и CHO (за вакцини против вирус на грип), клетки HEK 293 и PER.C6 (за ХИВ-1 и други вакцини) и клетки добиени од тумор како HeLa клетки (за вакцини против ХИВ-1), според FDA.

Авторот продолжува: „за да се осигураме за безбедноста на вакцините, нашата лабораторија истражува начини за активирање на латентни вируси во клеточните линии и откривање на активирани вируси, како и други непознати вируси, со користење на нови технологии. Потоа, ќе ги прилагодиме своите наоди за да откриеме вируси во истите типови клеточни линии што се користат за производство на вакцини“.

FDA додава: „Овие методи ќе им овозможат на научниците од FDA да им помогнат на производителите да утврдат дали нивната специфична клеточна линија е безбедна за употреба во производството на вакцини. Методите што ги развиваме и тестираме во нашата лабораторија ќе помогнат да се обезбеди производство на безбедни и ефикасни вакцини на два начина: 1) FDA ќе може да развие упатства за тестирање за производителите кои користат нови клеточни линии за производство на вакцини; и 2) FDA ќе ги објави новите методи што ги развива во рецензирани научни списанија, со што ќе ги направи достапни за сите производители“.

FDA, исто така, сега го проценува ризикот од ретровирусни инфекции кај луѓето, како што е Simian Immunodeficiency Virus (SIV) и SF вирусот (Simian foamy virus -SFV), кои можат да се пренесат од мајмуни на луѓето. Иако, FDA вели „нема докази дека SFV предизвикува болест“, сепак, предупредува дека вирусот „може да остане во доживотна латентна состојба во ДНК-та на примателот, по инфекцијата“.

Преминот на вируси од мајмун и други животни на човек не е нов момент. FDA признава дека има премин на ваквите вируси, но само до степен дека не предизвикува болест иако заразата е 100% сигурна, кога се вбризгува одреден вирус директно во крвотокот.

И покрај овие тврдења, знаеме дека некои вакцини како против детска парализа, вариола вера содржеа клетки од мајмуни, свињи и други животински клетки кои се загадени со SIV, SFV и разни други вируси што предизвикуваат рак и сериозни заболувања. Повеќето се исто така добро свесни дека контаминацијата на вакцината против детска парализа со SV40 вирусот е документирана од самaта CDC (на сега избришаната страница) и многу од вакцинираната популација завршила со смрт од карцином. Сепак, можете да ја проверите содржината со користење на „временската машина“ на Archive.org. Исто така, постојат и други докази дека SV40 е откриен кај некои човечки тумори. Во друга студија утврдено е дека „анализата укажува на зголемени стапки на епендимоми (37%), остеогени саркоми (26%), други тумори на коските (34%) и мезотелиом (90%) кај оние кои се изложени“ на полио вакцината, во споредба со невакцинираната група.

Како потсетување SV40 е кратенка за Simian vacuolating virus 40, полиома вирус кој се наоѓа и кај мајмуните и кај луѓето и може да предизвика рак. Овој вирус го добил името Симијан вирус 40 или SV40 затоа што тоа е 40-ти ваков вирус пронајден во клетките на мајмунските бубрези.

Вакцината против ротавирус беше загадена уште од самиот почеток. Во нејзиниот состав се идентификувани два типа на свински цирковируси, бабунски ендоген вирус, класа Д – симијан вирус (од мајмун).

Корвелва, со користење на постапка за секвенционирање на гени, неодамна објавија дека има 560 гени на рак во секвенцата на човечки геном, кој се наоѓа во вакцината на GlaxoSmithKline (GSK) за морбили, заушки, рубеола и варичела (MMRV).

Дури и додека медицинската фела продолжува да инсистира на тоа дека сите вакцини се „безбедни и ефикасни“, овие откритија го потврдуваат фактот дека вакциниологијата, барем како што во моментов ја знаеме, е тотална измама. Не постои ниту една вакцина што е правилно тестирана за безбедност, наспроти вистинско инертено плацебо и иако знаевме, сега и FDA признава дека многу од нив се исто така загадени со вируси што предизвикуваат болести! Овие латентни вируси можат да се активираат во било кој момент по инфекцијата, но многу често остануваат „заспани“ долг период. Така што примателот на вакцина која е контаминирана со вакви вируси може да не покаже никаква реакција многу долго, дури со години.

Зошто FDA сега ги тестира супстратите на клетките за производство на вакцините, ПОСЛЕ децении насилно вакцинирање?

FDA тврди дека работи на нови начини за активирање на овие латентни вируси пред да бидат инјектирани во човечки суштества, за да ги деактивираат?! Но, зошто не беше направено ова многу време пред FDA да одобри било какви вакцини? Зошто секојдневно се додаваат нови вакцини во имунизационите календари, кога ни старите не се адекватно тестирани?

Можеби фактот што веќе големиот број на проблеми, предизвикани од неадекватно испитаните вакцини, не можат да се скријат под превезот на „безбедни и ефикасни“, ја натера FDA конечно да реши да спроведе реакциона, наместо прелиминарната наука која требаше да се спроведе одамна.

Или пак, веројатно се обидува да изгледа како да прави нешто во одговор на неодамнешното откритие на околу 560 гени на карцином во генетската секвенцата од комбинираната вакцина на ГлаксоСмитКлајн (GSK) за сипаници, заушки, рубеола и варичела (MMRV).

Упатството на вакцината MMRV на ГСК јасно открива дека четирите главни вируси на овој микс се произведуваат одделно, односно во пилешки ембрионски клетки (заушки и морбили) и МРЦ-5 човечки диплоидни клетки (рубеола и варичела). MRC-5 диплоидните клетки, е докажано дека се генетски модифицирани и идентификувани како предизвикувачи на карцином.

Но, каде беше FDA или било која јавна здравствена институција, која неуморно налага вакцинација без приговор – во истражувањето на оваа опасност пред независната научна заедница?

Сето ова време, вакцините кои содржат адвaнтистички вируси продолжија да се инјектираат во малите детски тела за нивна „безбедност“, заснована на „наука“ што всушност не постои! Затоа што FDA или било која друга агенција, никогаш не се потруди да ја спроведе, или да бара таа да биде спроведена.

И покрај сите овие пропусти, присилните вакцинации се случуваат насекаде. Како што претходно напишал авторот на студијата: „Вакцините различно влијаат врз поединците и можат да имаат несакани ефекти“.

Па тогаш како е сигурно вбризгувањето на материја во телото на сите, кога секое дете, секој човек функционира различно и има различни предиспозиции? Како да знаеме дали овие вируси ќе останат „заспани“ или ќе предизвикаат рак или некоја друга болест по 2, 5, 10, 30 години?

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.