Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Научна конференција 2019:Д-р Лидија Гајски

Д-р Лидија Гајски, спец. интернист. (Хрватска, ЕУ)

 

Тема на излагање:

Вакцинирање – здравствена потреба или догма без основа?
Проблематични страни на вакцинирањето
Етички аспект на законската обврска

 

 

 

Ако сакате да дознаете повеќе за д-р Лидија, кликнете овде.

 

За нејзината работа следете ги следниве линкови:

  • Фармацевтската индустрија и судирот на интереси во медицината. (PDF)
  • Задолжителна вакцинација – да или не? (Видео)
  • „Отворено“ – Сомнежи за вакцинацијата. (Видео)
  • Симпозиум „ИНФОВакс“, Белград, 20 мај 2018 година.(Видео)
  • „Меѓу редови“ – За вакцинацијата 27.10.2016 година.(Видео)
  • „Вакцинација – спас од заразни болести или непотребен ризик?“ (PDF), објавено во списанието на хрватската лекарска комора – Медицински новини.
  • Родители, не им верувајте слепо на официјалните власти! Потпрете се на лично искуство, здрав разум, интуиција и истражете независни извори. Тоа ќе биде заштеда за вас и здравјето на вашите деца! (Статија)

 

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.