Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Вакцините не предизвикуваат аутизам

Добро. Се предавам.
Вакцините не предизвикуваат аутизам!

 

Аутизмот е бихевиорална дијагноза. За да се добие дијагноза на „аутизам“ детето мора да покаже одреден број на однесувања во одредена временска рамка. Ако тој или таа не го сторат тоа, дијагнозата на „аутизам“ не е оправдана.


Нема тест на крвта за „аутизам“.

„Аутизмот“ не може да се потврди или „отфрли“ преку лабораториски анализи. Тоа е строго дијагноза во однесувањето. Затоа, она што предизвикува физиолошко оштетување не може директно да „предизвика“ аутизам.


Ерго… вакцините не можат да „предизвикаат“ „аутизам“.

Вакцините предизвикуваат други работи.

Вакцините предизвикуваат енцефалит.
Вакцините предизвикуваат напади.
Вакцините предизвикуваат проблеми во имунолошкиот систем.
Вакцините предизвикуваат гастроинтестинални проблеми.

Енцефалитот предизвикува промени во расположението.
Енцефалитот предизвикува екстремна болка.
Енцефалитот предизвикува невнимание и импулсивност.
Енцефалит предизвикува агресија.
Енцефалитот предизвикува проблеми со рамнотежата и тешкоти  при поврзување со околината.

Нападите предизвикуваат промени во расположението.
Нападите предизвикуваат невнимание и импулсивност.
Нападите предизвикуваат промени во свеста.

Дефицитот на имунолошкиот систем предизвикува децата да имаат почести бактериски инфекции, како што се инфекции на ушите, горно респираторни инфекции (URIs), синуситис и стрептокок.

Дефицитот на имунолошкиот систем предизвикува децата да имаат почести вирусни инфекции, како што се стоматитис, „треска со непознато потекло“, „вирусни осипи“, уртрикарија, конјуктивитис и гастроинтестинални вируси кои предизвикуваат повраќање и дијареа.

Недостатоците на имунолошкиот систем предизвикуваат децата да бидат поранливи на „сè што се случува“ и потешко ги надминуваат работите, за разлика од нивните врсници.

Гастроинтестиналното оштетување од вакцините предизвикува дијареа.
Гастроинтестиналното оштетување од вакцините предизвикува гадење, рефлукс, повраќање и неодамна откриената „болест“ позната како ГЕРБ (гастро-езофагеална рефлуксна болест).

Гастроинтестиналното оштетување од вакцините предизвикува зголемена ранливост кон вируси и бактерии, што доведува до зголемување на администрацијата на антибиотици, што доведува до прекумерен раст на патогениоте габи.

Патогениото растење на габите доведува до интестинална хиперперибилност („Синдром на пропустлив стомак“).

Патогеното растење на квасните габи доведува до запек.
Патогеното растење на квасните габи доведува до алергии на храна.
Патогеното растење на квасните габи доведува до ерупции на кожата, „пијано, глупаво однесување“, невнимание и импулсивност,  желба за леб, шеќер, сладолед, млеко и јаглени хидрати.

Технички, вакцините не предизвикуваат аутизам, бидејќи технички не постои такво нешто како аутизам.

Вакцините ги  предизвикуваат основните физички состојби кои резултираат со болка, невролошко оштетување, нарушувања на имунолошкиот систем, гастроинтестинални оштетувања и прекумерен раст на квасецот – кои се комбинираат за да се создадат симптоми на однесување кои резултираат со дијагноза „аутизам“.

Гастроинтестиналното оштетување е најочигледниот резултат на оштетувањето од вакцината.

Кога претходно здраво дете одеднаш почнува да има повеќе епизоди на водена и екстремно смрдлива дијареа секој ден, а тоа се случува кратко по вакцинирањето, тоа е забележливо како „повреда од вакцина“. Она што не е толку очигледно е дека кога цревата на детето се трајно оштетени, тој или таа повеќе не е во можност да ги апсорбира хранливите материи потребни за производство на невротрансмитерите потребни за правилна функција на мозокот. Значи, кога детето развива промени во расположението, тешкотии при спиење  и при учење неколку месеци подоцна, овие проблеми не се признаваат како повреда од  вакцина, бидејќи првичната штета се случила неколку месеци порано.

Ова е причината зошто д-р Ендру Вејкфилд е таква закана за фармацевтската индустрија.

Д-р Вејкфилд НИКОГАШ не рече дека вакцините предизвикуваат аутизам.
Д-р Вејкфилд е гастроентеролог. Тој видел голем број на деца со гастроинтестинални проблеми, кои, исто така, се дијагностицирани со аутизам. Д-р Вејкфилд ги објави своите забелешки. Тој никогаш не тврдел дека ММР „предизвикува“ аутизам. Тој само пријавил дека голем број од децата што ги видел имале и гастроинтестинални проблеми и аутизам, а според родителските извештаи, овие проблеми се развиле за кратко време кога децата ја примиле МПР вакцината.

Повторно… зошто д-р Вејкфилд е таква закана за фармацевтската индустрија?

Помош: Не затоа што вакцините предизвикуваат аутизам – тие не предизвикуваат!

Вакцините предизвикуваат гастроинтестинално оштетување.

Гастроинтестиналните оштетувања предизвикуваат малапсорпција на хранливи материи потребни за правилна функција на мозокот.
Малапсорпцијата на есенцијални хранливи материи предизвикува нарушувања на имунолошкиот систем, напади, енцефалопатија и сл. И тоа е она што води до крајната дијагноза на „аутизам“.

Ако набљудувањата на д-р Вејкфилд се точни, НЕКОЈ, НЕКОГАШ, ќе ја повлече врската помеѓу вакцините и домино-ефектот што води до дијагноза „аутизам“. Од гледна точка на фармацевтската индустрија, сега е подобро да се „извади од корен“, што значи дискредитирање на д-р Вејкфилд до степен до кој никој нема да погледне понатаму во науката.

Дали ова функционираше?
Не за мене. И не за повеќето од многу интелигентните родители што ги знам.
Само времето ќе покаже дали има доволно од нас да направиме разлика.

 

 

Повеќе информации за:

Линкови до рецензирана медицинска литература:

CNS Recruitment of CD8+ T Lymphocytes Specific for a Peripheral Virus Infection Triggers Neuropathogenesis during Polymicrobial Challenge

Epidemiologic Characteristics of 500 Patients with Inflammatory Bowel Disease in Iran Studied from 2004 through 2007

Phenotypic expression of autoimmune autistic disorder (AAD): a major subset of autism.

Interaction of free radicals, matrix metalloproteinases and caveolin-1 impacts blood-brain barrier permeability.

Consumption of mercury-contaminated rice induces oxidative stress and free radical aggravation in rats.

Toxicity of nano gamma alumina to neural stem cells.

Abnormal measles-mumps-rubella antibodies and CNS autoimmunity in children with autism.

Повеќе студии тука.

Marcella Piper-Terry, M.S., Основач на VaxTruth.Org

Извор

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.