Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Како првата вакцина за полио беше направена

  Д-р Џозеф Меркола даде одличен опис на тоа како оригиналната вакцина против полио беше направена, но и ефектите од неа предизвикани од самиот процес на производство и нејзината апликација..Дали денешното производство на вакцини…

Систематски преглед: Сериозни штети од КОВИД вакцините

Д-р Мариен Демаси е истражувачка медицинска репортерка со докторат по ревматологија, која пишува за онлајн медиуми и највисоки медицински списанија. Повеќе од една деценија, таа продуцираше ТВ документарни филмови за Австралиската радиодифузна корпорација…

Причини за зголемената појава на РСВ инфекции

    Зголемена појава на РСВ инфекции   Во есенскиот период, па дури и крајот на летово видовме зголемени респираторни заболувања, особено кај децата. Не само кај нас, туку и во светот се појавија зголемен број…

Нова искра во очите на фармацевтската индустрија – гРНК вакцини за РСВ

Сега кога вакцините за КОВИД ја воспоставија mRNA технологијата  како „нова граница за развој на вакцини“, фармацевтските гиганти се насочија кон mRNA вакцината  за респираторен синцицијален вирус (RSV) - која се надеваат дека…

Зошто mRNА вакцините предизвикуваат несакани реакции особено по втората доза

Како што беше очекувано и предупредувано од многу експерти, сведоци сме на многу несакани реакции од почетокот на вакцинацијата против КОВИД-19. Секако станува збор за оние реакции кои се пријавени по релативно краток…

Безбедноста кај водечките кандидати за КОВИД вакцини

  Недокажани технологии, небезбедни состојки и несоодветно тестирање - за среќа, сегашните прописи забрануваат да се налагаат нелиценцирани вакцини одобрени за „итна употреба“. Но, очигледно не забрануваат реклама и заплашување.     „Функционира!“ трубаше вообичаено стоичкото…

Пропагандата за КОВИД вакцината на Модерна од медиумите расте, а ризиците никаде не се прикажуваат

Медиумите главно молчат за безбедносните проблеми и недостатокот на транспарентност околу експерименталната вакцина за КОВИД на Модерна, додека заинтересираните страни стануваат сѐ побогати.   По втор пат во една недела, веста за „ветувачка“ вакцина…

Дали е разумен пристапот кон mRNA вакцинација во ерата пост-КОВИД 19?

Неодамнешните публикации за клиничкото испитување од фаза I (без плацебо!!!) за вакцината mRNA-1273 (COVID-19) на Модерна, којашто следеше по студијата на животни –мајмуни (и двете објавени во престижниот New England Journal of Medicine),…

КОВИД 19 – пионерот на „новата ера“ генетски дизајнирани вакцини со висок ризик

  Поради „немањето“ на конкретен третман за КОВИД 19, се наметна вакцината како еден и единствен спас од оваа „страшна“ болест. Трката започна. Кој прв ќе ја направи вакцината со којашто треба да…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.