Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Д-р Сладољев: RT-PCR е најчувствителен, но истовремено и најнесигурен тест

-R Д-р Среќко Сладољев е хрватски имунолог, поранешен раководител на Одделот за истражување при Имунолошкиот завод во Загреб, член на Хрватската академија на науки и уметности на дијаспората. Д-р Сладољев беше почесен…

Имунологот д-р Среќко Сладољев за корона вирусот

Д-р Среќко Сладољев е хрватски имунолог, поранешен раководител на Одделот за истражување при Имунолошкиот завод во Загреб, член на Хрватската академија на науки и уметности на дијаспората. Д-р Сладољев беше почесен гостин на…

Научна конференција 2019: Д-р Среќко Сладољев

    Д-р Среќко Сладољев, PhD имунолог, поранешен раководител на Одделот за истражување при Имунолошкиот завод во Загреб, член на Хрватската академија на науки и уметности на дијаспората. (Хрватска, ЕУ)   Тема на излагање на конференцијата: Патолошки имун…

За д-р Среќко Сладољев

Роден во Загреб на 23 јуни 1954 година. Со семејството во 1957 година се преселил во Сплит, каде што завршил основно училиште. 1973 година со одличен успех матурира на математичкиот смер, во средното училиште „Киро…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.