Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Вистината за ХПВ вакцините – Дел 1: Колку е навистина безбедна?

Ова е прв дел од серијата на повеќе делови за вакцината за хуманиот папиломавирус или ХПВ, кој ја истражува рецензираната научна литература што открива сериозни безбедносни грижи за вакцината која нашироко се смета…

Како ЦКБ лаже за безбедноста на алуминиумот во вакцините

Тврдењето на ЦКБ дека количината на алуминиум на кои се изложени децата според календарот за вакцинација е „безбедна“, е еднакво на научна измама – беше објавено од Џереми Хамонд Вовед   Една од легитимните грижи…

Студија откри 42% стапка на лажни резултати при PCR тестовите за САРС-КоВ-2

Уште од самиот почеток на пандемијата, секако и според постоечките информации - се знаеше за точноста на ПЦР тестовите кои без малку го дефинираа текот на пандемијата. Нивната улога беше од огромно значење,…

Питер Доши: Да бидеме внимателни со новите ковид вакцини

„ДА БИДЕМЕ ВНИМАТЕЛНИ: Фајзер и Модерна треба да објават повеќе податоци за да ја потврдат 95% ефикасност кај нивната вакцина. Единствено целосно транспарентна и строга проверка на податоците може да овозможи одлука…

Безбедноста кај водечките кандидати за КОВИД вакцини

  Недокажани технологии, небезбедни состојки и несоодветно тестирање - за среќа, сегашните прописи забрануваат да се налагаат нелиценцирани вакцини одобрени за „итна употреба“. Но, очигледно не забрануваат реклама и заплашување.     „Функционира!“ трубаше вообичаено стоичкото…

Пропагандата за КОВИД вакцината на Модерна од медиумите расте, а ризиците никаде не се прикажуваат

Медиумите главно молчат за безбедносните проблеми и недостатокот на транспарентност околу експерименталната вакцина за КОВИД на Модерна, додека заинтересираните страни стануваат сѐ побогати.   По втор пат во една недела, веста за „ветувачка“ вакцина…

Дали е разумен пристапот кон mRNA вакцинација во ерата пост-КОВИД 19?

Неодамнешните публикации за клиничкото испитување од фаза I (без плацебо!!!) за вакцината mRNA-1273 (COVID-19) на Модерна, којашто следеше по студијата на животни –мајмуни (и двете објавени во престижниот New England Journal of Medicine),…

Препораката за хепатит Б вакцина кај новороденчиња – без докази за безбедност?

Вториот дел (од трите дела) на анализата на Џереми Р. Хамонд за вакцината против хепатит Б кај новороденчиња, открива како ЦКБ започнала да препорачува вакцинација за бремени жени и доенчиња и покрај недостаток…

Џули Гербердинг продаде акции во вредност од 9,1 милиони долари – дали скока од бродот?

    Поднесоците во Комисијата за хартии од вредност на САД (SEC Securities and Exchange Commission) откриваат дека претседателот на Мерк за одделот за вакцини - Џули Гербердинг, продала над половина од акциите што…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.