Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Мајките беа во право: парацетамол за време на бременоста може да предизвика ADHD, ASD

  Постојат голем број на тужби за компензација против производителите на ацетаминофен, поради  невро-развојни нарушувања кои следеле по неговата употреба за време на бременоста - др. Џејмс Лајонс Вајлер   Во 2017 година, испратив копии од…

Нов преглед: Употребата на парацетамол кај бебињата го зголемува ризикот од аутизам

    Авторите на новиот преглед на лекот ацетаминофен (парацетамол), кој се продава под различни имиња Tylenol и Panadol, алармираат за употребата на лекот кај доенчиња и деца, наведувајќи ја поврзаноста на лекот со нарушување…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.