Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Слободата нема цена!

Доколку сакаш слобода, ДА СЕ РАДУВАШ НА ЖИВОТОТ, а не да се плашиш да го живееш,
Доколку сакаш да дишеш ЧИСТ воздух, а не да се ГУШИШ во смог и под МАСКА,
Доколку сакаш да ја слушнеш ВИСТИНАТА која ја прикриваат со ЛАГИ преку медиумите!
Доколку сакаш да имаш ПРАВО НА ИЗБОР и да знаеш што ќе вбризгаат во вашето и телото на вашите деца!
Доколку сакаш ДЕТЕ ВО КЛУПА , а не дете пред КОМПЈУТЕР!
Доколку сакаш твојот глас да биде чуен, а не игнориран!
Доколку НЕ ПРИФАЌАШ НОВО НОРМАЛНО и велиш НОРМАЛНО Е ДА ЧУВСТВУВАШ РАДОСТ, ЉУБОВ И СЛОБОДА, а не страв, ограничувања и огорченост!
ТОГАШ ДОЈДИ И ТИ, И ИЗВИКАЈ ГЛАСНО: ДОСТА Е!
СЛОБОДАТА НЕМА ЦЕНА!
– Беше повикот за настанот Слободата нема цена, одржан на 30 септември, 2020 година.
Дел од настанот можете да го видите овде:

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.