Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Научна конференција 2019: Милина Дориќ

 

Милина Дориќ, адвокат по семејно право, правa на децата,човечки права и заштитa на правата на пациентите (Србија)

 

„Родена сум 31.07.1988 година во Нови Сад, тогашна Југославија.
Редовно ги завршив студиите на државниот правен факултет, а од јануари 2016 -та сум адвокат во Нови Сад – Република Србија.

Се занимавам со сите области на правото, а особено со семејното право, правата на децата, човековите права и заштита на правата на пациентите.

Надомест за штета кај пациентите, денес е доста актуелно“.

 

Тема на излагање:

Принципот на еднаквост и еквивалентност во правото; одговорност за создадениот ризик;

Дискриминација на здравите во однос на пациентите со контраиндикации;

Незаконско заплашување на лекарите кои се борат за правата на пациентите,

со закани дека поради извршување на своите должности ќе останат без работа

 

 

 

 

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.