Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Неуспехот на вакцините – Дел 3: Вакцинација против грип

Ова е трета од серијата написи што го испитуваат сериозниот проблем со неуспехот на вакцината - проблем што, скандалозно, останува непризнаен од страна на јавно-здравствените службеници и политичарите кои промовираат драконски мандати за…

Митови и факти за вакцините против грип

Анализата што следи на независниот новинар Џереми Р. Хамонд, е одговор на бескруполозната политика на здравствените власти во САД, која има само една единствена цел - да се вакцинирате, а најважниот сегмент како…

Да учиме од текот на агресивната кампања за вакцинирање против грип во Јужна Кореја

  Од 26 октомври, најмалку 59 лица починаа, а пријавени се повеќе од 1.200 несакани реакции по агресивната кампањата за вакцинирање против грип во Јужна Кореја.     Секоја година, Центарот за контрола и превенција на…

Врска помеѓу вакцината за грип и смртноста од КОВИД-19?

Бројот на починати од пандемијата на корона вирус покажува зачудувачка варијација. Некои земји имаат стапка помала од десет на милион, додека Западна Европа и САД бројат стотици на милион. Меѓу најверојатните причини се…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.