Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Студија откри 42% стапка на лажни резултати при PCR тестовите за САРС-КоВ-2

Уште од самиот почеток на пандемијата, секако и според постоечките информации - се знаеше за точноста на ПЦР тестовите кои без малку го дефинираа текот на пандемијата. Нивната улога беше од огромно значење,…

СЗО конечно призна дека PCR тестот за КОВИД-19 има „проблем“

  Новото Упатство на СЗО, кое вклучува пониски прагови (број на циклуси) на PCR, речиси гарантира дека броевите на КОВИД „случаи“ автоматски ќе паднат драматично низ целиот свет.     Светската здравствена организација (СЗО) соопшти нови…

ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОВИД-19: ФАКТИ НАСПРОТИ НЕОБЈАСНЕТА ПРАКСА

Во „Авицена лабораторија“ ќе се работи високопрецизен молекуларен RT Real Time PCR тест. Овој тест е CE-IVD сертифициран, валидиран за целосно автоматизирана употреба и со него се прави истовремен скрининг и конфирмација на…

Д-р Сладољев: RT-PCR е најчувствителен, но истовремено и најнесигурен тест

-R Д-р Среќко Сладољев е хрватски имунолог, поранешен раководител на Одделот за истражување при Имунолошкиот завод во Загреб, член на Хрватската академија на науки и уметности на дијаспората. Д-р Сладољев беше почесен…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.