Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Причини за зголемената појава на РСВ инфекции

    Зголемена појава на РСВ инфекции   Во есенскиот период, па дури и крајот на летово видовме зголемени респираторни заболувања, особено кај децата. Не само кај нас, туку и во светот се појавија зголемен број…

Од шимпанзата до децата: Потеклото на РСВ – респираторен синцицијален вирус

  Истражувањата покажуваат дека респираторниот синцицијален вирус, или RSV - препознаен како една од најчестите причинители на болести слични на настинки во детството - потекнува од мајмуни сместени во установа во Мериленд каде што…

Нова искра во очите на фармацевтската индустрија – гРНК вакцини за РСВ

Сега кога вакцините за КОВИД ја воспоставија mRNA технологијата  како „нова граница за развој на вакцини“, фармацевтските гиганти се насочија кон mRNA вакцината  за респираторен синцицијален вирус (RSV) - која се надеваат дека…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.