Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Мит бр. 3 – Вакцините се безбедни

    Мит: Вакцините се безбедни и ефикасни. Одамна билo докажанo дека ги спречуваат болестите и истражувањата покажале дека се побезбедни од болестите што ги спречуваат. Вистина: Вакцините НЕ се безбедни.   FDA и…

Мит бр.2 – Вакцините спасија многу животи

Мит: Вакцините беа одговорни за пад на двете појави (морбидитет) и смртни случаи (морталитет) од болести што ги мачеа претходните генерации. Вистина: Вистинското чудо на јавното здравство кое спасило толку многу животи…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.