Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Маските, децата и КОВИД-19

Со почетокот на учебната година се разгоре темата околу задолжителното носење маски од страна на децата, а деновиве е повторно актуелна. На многумина не им беше јасно што значи долготрајно носење на маските,…

Зошто имунолошкиот систем на децата може да се справи со КОВИД и како вакцините можат да го компромитираат нивниот природен имунолошки одговор

Со оглед на речиси „нула“ ризикот што КОВИД го носи за децата, а врз основа на научните докази, епидемиологот и истражувач д-р Пол Елијас Александар, вели дека „играме опасна игра и го слабееме…

Воспалителен синдром што ги погодува децата: Кавасаки болест, КОВИД-19 или нешто друго?

Постојат многу медицински неизвесности кои се вртат околу приказната со COVID-19, но општо прифатена обсервација е дека децата се меѓу најмалку погодените, како по број, така и со сериозноста на симптомите. Барем до…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.