Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Инјектиран наспроти проголтан алуминиум -апсорпција и токсичност

 

Алуминиумот е познат невролошки токсин. Тој се додава во вакцините, во форма на соединенија (соли), за да помогне во стимулирање на имунолошкиот одговор на патогените болести за кои се однесува вакцината. Бидејќи патогените се во форма која  не може да предизвика доволна имунолошка реакција, која би можела да резултира со производство на антитела.


Проблемот е што алуминиумот, исто така, го поттикнува имуниот одговор на сè друго во резервоарот на местото на инјектирање, вклучувајќи ги и протеините од животинско и растително потекло кои се присутни во вакцината, како и на сите фрагменти од кожата, мускулите и крвта на вакцинираното лицето, кои може да навлезат  при убодот на иглата.

   Така може да има имунолошки одговор на сите овие протеини – ова се смета дека е фактор во епидемијата на проблеми со имунолошкиот систем, како што се астма, алергии, егзема и автоимуни болести. Алуминиумот во вакцините, исто така, се смета дека е фактор за појава на невролошки проблеми, поради тоа што се акумулира во мозокот со текот на времето.

Алуминиумот е најголемиот токсичен додаток во вакцините, кој е ДОКАЖАНО дека  предизвикува оштетување на мозокот, па дури и во најмала доза. Поради тоа што се акумулира во мозокот (не се исфрла од телото), со секоја наредна хемиска експонираност, се зголемува токсичноста, а преку тоа и штетата од алуминиумот.

Инјектирање наспроти Проголтување … има ли разлика?

Инјектиран алуминиум = околу 95%  се апсорбира во телесните ткива!
Внесен преку храна алуминиум = околу 95% се излачува преку детоксичниот пат на телото!

Алуминиумот го заобиколува природниот пат на детоксификација на телото. Околу 95% од инјектираните токсини, вклучувајќи го алуминиумот, поминуваат од мускулното ткиво и одат директно во циркулаторниот систем (крвотокот). Од таму, алуминиумот и другите токсини можат да стигнат до виталните органи како мозокот, срцето, бубрезите, црниот дроб. Една студија покажува дека повеќето алуминиум останува во телото со месеци, можеби години, по инјектирањето. Ова може да предизвика хронични здравствени проблеми, бидејќи токсините ги зголемуваат нивоата на воспалителните процеси  во телото.

Кога се внесува алуминиум (преку храна, вода или воздух), само околу 5% се апсорбира во телото, додека поголемиот дел (95%)  се филтрираат преку природниот пат на детоксификација на телото. Така токсичните хемикалии во вакцините се далеку попотентни од оние кои доаѓаат во телото на други начини.

Штетата е присутна секој пат кога ќе добиеме вакцина, прашање е само колку и како ќе се изрази – преку проблеми со меморијата, автоимуни заболувања (лупус и др.), алергии (на млечни производи, квасец, латекс, соја, кикиритки, јајца од кокошка), проблеми со кожата како егзема, рак, Алцхајмерова болест…

Но, што вели науката?

Повеќе за алуминиумот во вакцините и неговата токсичност.

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.