Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Воспалителен синдром што ги погодува децата: Кавасаки болест, КОВИД-19 или нешто друго?

Постојат многу медицински неизвесности кои се вртат околу приказната со COVID-19, но општо прифатена обсервација е дека децата се меѓу најмалку погодените, како по број, така и со сериозноста на симптомите. Барем до…

Пневмококната вакцина ги зголеми бактериските инфекции наместо да ги спречи

    Одредени бактериски инфекции кај децата, кои тешко се лекуваат, се во пораст поради широката употреба на антибиотици и конјугирани пневмококни вакцини, вклучувајќи ја Prevnar.       -  Во извештајот на Друштвото за инфективни…

Пневмокок – Болест и вакцина

Вакциналниот календар на Република Северна Македонија, од 1-ви јули се збогатува со уште две нови вакцини и тоа против пневмококна инфекција и рота вирус. „Вакцината за рота вирус се дава кај бебињата на…

Генетски модифицираните квасни габи во составот на некои вакцини

Добро е познато дека инциденцата на автоимуни болести се зголемува со огромна стапка. Една студија покажува дека значаен фактор во зголемувањето на автоиумуните болести, може да биде честата пекарска и пивска габа (квасец)…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.