Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Пневмококната вакцина ги зголеми бактериските инфекции наместо да ги спречи

    Одредени бактериски инфекции кај децата, кои тешко се лекуваат, се во пораст поради широката употреба на антибиотици и конјугирани пневмококни вакцини, вклучувајќи ја Prevnar.       -  Во извештајот на Друштвото за инфективни…

Пневмокок – Болест и вакцина

Вакциналниот календар на Република Северна Македонија, од 1-ви јули се збогатува со уште две нови вакцини и тоа против пневмококна инфекција и рота вирус. „Вакцината за рота вирус се дава кај бебињата на…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.