Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Марш за нашите деца

 

 

На почетокот на учебната година 2019/2020 повторно се соочивме со кршење на нашите уставни права.

Децата кои не беа вакцинирани со МРП вакцина, беа дискриминирани, малтретирани и им се закануваа со отпишување од училиште.

На 18 октомври 2019 година гордо се собравме на мирен марш, со кој го искажавме нашето незадоволство.

Членови на нашето здружение беа примени од страна на министерот за образование.

На разговорот се дојде до заклучок дека училиштата се образовни, а не медицински установи и дека образованието е загарантирано со Устав, независно од вакциналниот статус на децата.

 

 

 

 

 

 

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.