Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Упатство за постапка во училишта – маски

  Почитувани родители,   Информациите од терен се дека сѐ повеќе родители и ученици веќе не можат да прифатат да носат маски/прекривки за време на училишната настава, особено во услови кога не ни се нудат…

75 студии и написи против затворање на училиштата во КОВИД пандемијата

Повторно одложување на школската година, повторно дебата за маските и децата, повторно децата на тапет во контекст на пандемијата со КОВИД 19.   Но, што се постоечките докази во врска со оваа тема до…

Маските, децата и КОВИД-19

Со почетокот на учебната година се разгоре темата околу задолжителното носење маски од страна на децата, а деновиве е повторно актуелна. На многумина не им беше јасно што значи долготрајно носење на маските,…

НАУКАТА ЗА МАСКИТЕ

  Додека кризата со КОВИД-19 продолжува, науката против и за поддршка на носење маски се акумулира секојдневно. Од една страна, највисоките здравствените организации, а најгласно политичките власти, разбрано – недоразбрано, тврдат дека маските…

Повеќе од 400 студии за неуспехот на задолжителните интервенции против КОВИД

„Не постојат убедливи докази кои ги поддржуваат тврдењата дека некоја од овие рестриктивни мерки делувала на намалување на преносот на вирусот или бројот на смртни случаи. Заклучувањата беа неефикасни, затворањето на училиштата беа…

Медиумите ја поттикнуваат хистеријата за Омикрон, покажуваат со прст кон невакцинираните

Д-р Роб Веркерк ги истражува ризиците од донесување политички одлуки во отсуство на научни докази во врска со претераната реакција на варијантата Омикрон: „Веднаш штом хистеријата на Омикрон се појави на насловните страници,…

Дали претерано реагираме на Омикрон?

  СЗО и секако медиумските мрежи повторно во акција за дигање паника. „Нова варијанта на КОВИД! Поопасна, пострашна, поинфективна... Вакцинирајте се, само тоа е спасот... Невакцинираните повторно криви за сите букви од грчката азбука...“…

Над 160 студии кои потврдуваат дека природниот имунитет на КОВИД е еднаков или супериорен во однос на имунитетот од вакцини

Како се движи пандемијата со КОВИД 19 сѐ повеќе рестриктивни мерки се воведуваат за невакцинираните луѓе – без разлика дали ја имаат прележано болеста. Според последните рестриктивни мерки, прележаните можат да се движат…

21 студија кои покажуваат дека наложувањето на КОВИД вакцини не се заснова на наука

Студиите подолу покажуваат како наложувањето за вакцина против КОВИД не дава севкупна здравствена корист за заедницата, па дури и можат да бидат штетни. -Објавено на Childrеn's Heаlth Defense     Секојдневно слушаме како…

2024 © Developed by PROCESS IN. Hosted by  INHOST.